söndag 12 juni 2016

Vinst!

Idag var det återigen dags för match för P 10 laget som E spelar i. Tyvärr har de varit alldeles för många förluster för laget och målskillnaden har varit alldeles för stor. Dom har kunnat förlora med 20-5 eller så. Idag var det hemmamatch, vilket inte brukar spela någon roll. Laget hade lånat in en bar målvakt (!) vilket man kanske inte får men nu var dom trötta på att förlora! Så tränarna tog till en annan målvakt och det gick vägen. Laget vann med 5-4 och de var så nöjda! Så kul att se alla killarna gå från planen som vinnare och vara glada och inte irriterade över att de förlorat. Nu har de kanske ett självförtroende som kan ge dem fler vinster eller i alla fall ett bra spel under hela matchen. För ibland har det känts som om de slutar spela när de blir för många mål från motståndarlaget. Sista matchen före sommaruppehållet är på torsdag tror jag och jag hoppas att de har kvar känslan av ett bra spel in i nästa match =) Som vanligt inför en hemmamatch så skulle kiosken vara öppen och jag bakade lite muffins till matchen. Tyvärr såldes det inte så mycket men killarna i laget fick varsin muffins sen, så dom blev nog nöjda =)

Muffins med crumble
 
100 g smör
2 dl mjölk
2 ägg
1½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
 
Sätt ugnen på 175 grader om du vill göra stora muffins och 200 grader om du gör små.
Smält smöret och tillsätt mjölk
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och pösigt
Rör ner den ljumna väskan
Blanda vetemjöl, bakpulver, salt och vänd ner det i smeten.
Placera ut pappersformar i en muffinsplåt och fyll formarna till 2/3 med smet.
Grädda i mitten av ugnen i ca 20 minuter om du gör stora muffins eller mellan 12-15 om du gör små. Prova med en sticka, de ska inte vara kladdiga.
 
Crumble
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.
Strö lite crumble på toppen.
 
I dessa muffins lade jag även en liten bit vitchoklad i varje muffins då jag hade det över. Men det går lika bra med bär eller något annat om man vill variera smaken på muffinsen.
 
Lyck till och kram från mig !


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar