Jordgubbspaj
Smuldeg
250 g kallt smör
250 g kallt smör
1 ½ dl strösocker ( eller råsocker för en knäckigare konsistens)
1½ dl kokosflingor
2½ dl vetemjöl
1½ dl havregryn
Tärna smöret i småbitar och nyp ihop det med sockret, kokosflingorna och vetemjölet tills det blir en smulig deg.
Blanda försiktigt ihop havregrynet utan att det går sönder.
Fyllning
Jordgubbar
Vitchoklad
Potatismjöl till jordgubbarna
Lägg smuldeg i botten av en pajform, men spara hälften.
Skär jordgubbarna i lagom stora bitar och vänd ner dem i potatismjöl/alternativt strö potatismjöl över jordgubbarna.
Lägg dem i pajformen
Riv vitchoklad över jordgubbarna
Smula över resten av smuldegen.
Sätt ugnen på 200 grader och grädda pajen i 20 minuter.
Servera med vaniljsås.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar