Inbakad fläskfilé med potatisgratäng, rödvinsås och sparris.
Daimpaj med grädde
3 dl vetemjöl
125 g rumstempurerat smör
2 msk sockar
1 äggula
Fyllning
2 ägg
1 1/2 dl farinsocker
1 tsk vaniljsocker
1 dl ljus sirap
100 g smält smör
1 krm salt
Garnering
2 stycken hackade dubbeldajm
Sätt ugnen på 150 grader.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten och tryck ut i formen. Förgrädda i 10 minuter.
Arbeta ihop alla ingredienser till pajbotten och tryck ut i formen. Förgrädda i 10 minuter.
Fyllning: Smält smöret och låt det svalna. Rör samma ägg, farinsocker, vaniljsocker, sirap och salt tillsammans med det smälta smöret. Häll upp på pajdegen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Hacka daimen och strö över medan kakan fortfarande är varm och låt den sedan svalna och servera pajen med en klick grädde.
Gärna citrongrädde för att få lite syra till den söta pajen.
Lycka till!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar