Kanske ni vill testa att göra egen surdeg????
Grundrecept som ger ca 1 liter
Dag 1
2 dl ljummet vatten
2½ dl vetemjöl
1 msk flytande honung
Dag 3
1 dl ljummet vatten
1½ dl vetemjöl
Dag 4
1 dl ljummet vatten
1½ dl vetemjöl
Vispa vatten, mjöl och honung för dag 1 till en slät massa i en glasburk. Täck med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 2 dygn
Tillsätt vatten och mjöl under dag 3, vispa massan slät igen. Täck med plastfolie och låt burken stå i rumstemperatur i 1 dygn.
Tillsätt mjöl och vatten under dag 4 vispa massa slät. Täck med plastfolie och låt burken stå i rumstemperatur i 1 dygn.
För att få mer surdeg upprepas detta ytterligare någon dag....
Lycka till =)
Kram från mig.....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar