Men chokladmoussen är inte speciellt söt och den är alldeles krämig och god. Så testa och gör denna!! Kanske till nyår????
Recept
3 ägg
200 g mörk choklad, antingen blockchoklad eller 70 % choklad, vilket jag tycker är godast
3 dl vispgrädde
Smält chokladen. Medan chokladen smälter över vattenbad, vispa grädden mellan löst (inte hårt). Ta två av äggen och dela på äggulan och vitan. Lägg äggulorna i en skål och vispa äggvitorna till ett hårt skum.
När chokladen är smält, vispa i det hela ägget först och blanda sen i de två gulorna. Var försiktig så att det inte skär sig, men kan lösas i alla fall.
Häll i chokladsmeten i det vita skummet (äggvitorna) samtidigt som du vispar. Häll sedan i grädden samtidigt som du vispar för att få en len och slät mousse. Vispa inte för kraftigt för då stelar inte den.
Ställ in i kylen någon timme innan servering.
Lycka till !
Lycka till !
Kram från mig....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar