Marängtårta a la Vicke
Till en långpanna som blir två bottnar (delar på mitten)
4 äggvitor
3dl socker
4 droppar ättika
3 dl rice crisps
Vispa ihop ägg, socker och ättika som man vispar maräng. Lägg i rice crispes sist i marängsmeten.
Bred ut på en långpanna med bakplåtspapper i 125 grader i ca 2 timmar.
Kräm
1 dl grädde
4 äggulor
1 dl socker
1 msk vetemjöl
125 g smör
Rör i hop detta i en tjockbottnad kastrull tills det blir tjockt. Rör hela tiden och låt det ej vara på platten för länge. Kan även göras över ett vattenbad om man är orolig över att krämen ska bränna fast.
Lägg sedan i 125 g smör när krämen blivit tjock och man tagit kastrullen av plattan.
Låt krämen svalan i kylskåp.
Lägg sedan krämen mellan de två bottnarna och dekorera med grädde och valfria bär om man önskar. Kan även lägga grädden ovanpå krämen. Valen är många ;)
Lycka till !
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar