tisdag 3 februari 2015

Ibland tror jag att mina barn, när dom flyttar hemifrån kommer att leva på hämtmat, halvfabrikat osv, för nu har vi börjat att försöka att göra så mycket mat från grunden. Tidigare köpte vi en del saker halvfabrikat. Som till exempel hamburgare, fiskpinnar, nuggets osv. Men den senaste tiden har vi kommit på att vi ska försöka att göra saker från grunden.

Det började med att vi började baka allt bröd själva. Sen så fortsatte det bara. Nu gör vi till exempel pommes själva. Kanske inte blir som dom man köper, men helt ok blir dom i alla fall. Hamburgare - no problem att göra själva....och idag, testade vi att göra egna nuggets. Vi har gjort det någon gång, men genom att steka panerade kycklingfilebitar som vi skurit i småbitar. Men idag testade vi att fritera dom i stället. Och vad mycket godare dom blev!!! Och så lätt.....

 
Recept på Chickennuggets.
 
4 portioner ca
 
3 lagom stora kycklingfiler
Mjöl
2 ägg
Störbröd
Salt och peppar
Rapsolja
 
Skär kycklingfilerna i lagom stora bitar. Vänd när bitarna i mjöl och låt sedan ligga på ett fat/tallrik för att torka lite.
Vispa upp två ägg i en skål
Bland stöbröd och salt och peppar i en skål
Pensla/doppa kycklingbiten i ägget
Lägg den sedan direkt i störbrödet som du rört ner salt och peppar i.
Lägg tillbaka kycklingbiten på tallriken/fatet och låt det ligga en stund, ca 10-15 min
Ta en tjockbottnad gryta och häll i rapsolja.
 
VKTIGT!!! Ingen fläkt på och ha ett lock jämte om det skulle börja brinna så lägg bara locket över grytan
 
Testa med en bit bröd för att få rätt temperatur. (Lägg i brödbiten och låt den ligga i tills den blir gyllenbrun)
Sen är det bara att lägga i dom panerade kycklingfilerna. Inte för många åt gången.
De kan var svåra att få riktigt färdiga när man friterar dem, så lägg dem i en ugnsfast form och sätt i dem i ugnen på 200 grader tills dom är färdiga.
 
Servera med pommes eller varför inte klyftpotatis???
 
Så gott och så lätt.....
 
Lycka till och kram från mig.
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar