Kalljästa vallmofrallor
1/4 pkt jäst
3 dl mjölk, kylskåpskallt
1/4 dl rågkross
1 tsk salt
1 msk rapsolja
1 dl fint rågmjöl
ca 4 dl vetemjöl
Garnering 1 msk vallmofrön
På kvällen
Lös upp jästen i mjölken i en bunke. Tillsätt rågkross, salt, olja, rågmjöl och vetemjöl, lite i taget.
Rör i hop allt till en smidig deg
Dela degen i åtta bitar. Mjöla händerna och forma degbullar.
Lägg bollarna på en plåt eller en skärbräda med bakplåtspapper (som får plats i kylskåpet)
Pensla brödet med vatten och strö över vallmofrön.
Täck över degbollarna med en bakduk och låt dem stå i kylskåpet över natten
På morgonen
Sätt ugnen på 250 grader. Ta ut degbollarna ur kylskåpet och lägg över dem på en plåt. Låt dem jäsa i rumstemperatur medan ugnen blir varm.
Grädda bröden mitt i ugnen i 10-12 minuter. Låt dem svalna på ett galler.
Ps....såg att jag hade skrivit om dessa frallor innan...
Kram från mig!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar