Något jag är bättre på är faktiskt att baka, fast inte tekakor. Jag vet inte vad jag gör för fel. Dom blir goda men antingen blir dom lite för tjocka eller lite för tunna....Men är nedan finns i alla fall ett bra recept på tekakor =)
Tekakor. Ca 20 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt
2 dl havregryn
75 g smält smör
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12-14 dl mjöl
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölk och havregryn. Rör om tills jästen löst upp och låt blandningen står i ca 5 min så att havregrynen blöts upp.
Tillsätt smör, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Kavla ut degen 1-1½ cm tjock och stansa ut runda bröd. ca 10 cmi diametern med en kakform eller ett glad. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl.
Låt dem jäs under bakduk i ca 30 minuter.
Sätt ugnen på 250 grader.
Sätt ugnen på 250 grader.
Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Lycka till =)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar