Mobilbild
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarmt
2 dl havregryn
75 g smält smör
2 tsk salt
2 msk strösocker
1 ägg
12-14 dl vetemjöl
Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken och havregryn. Rör om tills jästen lösts upp och låt blandningen stå i ca 5 minuter så att havregrynen blöts upp.
Tillsätt smör, salt, socker , ägg och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter.
Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 minuter.
Kavla ut degen 1-1 1/2 cm tjock och stansa ut runda bröd, va 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och nagga dem med en gaffel. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt på ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i 8-10 minuter. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar