tisdag 25 augusti 2015

Lingonsylt

Eftersom våran dator av någon anledning bestämt sig för att inte starta får jag väl göra inlägg via min mobil, vilket innebär att inläggen blir lite tråkigare men så får det bli under en period tills jag lyckats lösa situationen....
Men i allfall så har E tillsammans med sin bästa kompis och hans pappa varit ute och plockat lingon. Vi äter inte lingon, men eftersom E fick med sig en liter hem som han stolt visade upp och som han helt själv hade plockat så var vi ju tvugna att göra något med dem. Så sagt och gjort... Jag kokade lite lingonsylt som vi får äta till gröt och annat...

Mobilbild

Lingonsylt

1 liter färska lingon
1 dl vatten
3 dl socker
Ev pektin

Rensa lingonen i en skål med vatten. Skräpet flyter upp. Häll bort vattnet.
Lägg lingonen i en gryta och tillägg vatten. Hetta upp långsamt på medellång värme. Låt sjuda i 15 minuter. Skumma av.
Ta av kastrullen från värmen och rör ner lite socker i taget. Rör om då och då, till sockret löst sig.låt sylten på nytt sjuda i 10 minuter på låg värme. För fastare sylt tillsätt pektin enligt anvisning på förpackningen.
Ta av från plattan och låt stå några minuter. Skumma av väl och häll över på väl rengjorda burkar. Skruva på locket medan sylten är varm, samt vänd dem upp och ner. Då fäster locket bättre.

Lycka till :)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar