1 långpanna
5 ekologiska ägg
4 dl strösocker
4½ dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
1 nypa salt
5 msk kakao av god kvalitet
2 dl vatten
300 g smör
200 g knäckchoklad (alt mörk kvalitetschoklad 70%)
Chokladglasyr
2 dl vispgrädde
2 msk espressokaffe
200 g mörk kvalitetschoklad 70%
2 dl kokosflingor
Sätt ugnen på 200 grader
Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt
Blanda de torra ingredienserna och vänd försiktigt ner dem i äggsmeten
Tillsätt vatten och smält smör
Klä en 40 x 35 cm långpanna med bakplåtspapper och häll i smeten.
Strö över grovhackad choklad
Grädda kakan i mitten av ugnen i 10-15 minuter. Prova med en sticka, den ska vara lite kladdig. Låt svalna.
Koka upp vispgrädde, häll i espressokaffe och låt svalna något
Smält ner finhackad choklad och glasera kakan
Stör över kokos och låt glasyren stelna
Skär kakan i rutor.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar