lördag 7 mars 2015

Pannkakor

Tänk vad lite ont i huvudet och ont i halsen kan ändra en hel helg. Tanken var eller rättade sagt planeringen var att F skulle tävla i helgen igen. Dock var det ett eftermiddagspass för henne idag och ett förmiddagspass imorgon. Eftersom det var ett eftermiddagspass idag för henne så beslutade vi oss för att göra pannkakor till frukost och kanske ha några att ta med sig. Men när hon vaknade så hade hon både ont i halsen och ont i huvudet samt att hon faktiskt var lite varm. Hade 38,9 i feber. Så vi fick äta pannkakor till frukost och pannkakor till mellanmål. Men det är gott med pannkakor. E tycker i och för sig bättre om plättar, inte för att jag riktigt förstår skillnaden mellan pannkakor och plättar, förutom storleken. Så idag blev det en lugn helg. Hoppas att ni har en mysig helg.

 
Pannkaksmet....
 
2 ägg
4 dl mjöl
8 dl mjölk
En gnutta salt.
 
Vispa äggen och blanda i lite mjöl och lite mjölk i taget för att få en så slät och fin smet som möjligt. Sen är det bara att steka med en klick smält smör i pannan...
 
Om man vill ha mer pannkakor, så är det bara att ta antalet ägg gånger två. Alltså dubbelt så mycket mjöl som ägg och dubbelt så mycket mjölk som mjöl. Lätt som en plätt =)
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar