tisdag 7 april 2015

Något jag verkligen älskar med våren och sommaren är att grillen åker fram och man grillar och umgås på ett helt annat sätt än när det är vinter och mörk. I helgen grillade vi för första gången i år, men absolut inte sista gången. Jag tror att vi är sådana som grillar mer än gärna och ofta.... Det som är roligt med att grilla är att man kan grilla precis allt! Oftast blir det något gott kött och massa grönsaker till. Vi grillar väldigt sällan revben för jag tycker att det är lite svårt att få dem riktigt bra. Men i helgen gjorde vi ett nytt försök. Revben och potatisgratäng...Finns det något godare???

 
Potatisgratäng a la Tina
 
Skala och skär potatisen i skivor (för hand)
Lägg dem i en ugnsfast form.
Salta och peppra efter smak och tycke.
Grädde och om man vill lite matlagningsyoghurt som man blandar i en skål. Pressa ner 2 stora vitlöksklyftor i skålen och blanda runt.
Häll över grädden, yoghurten och vitlöken så att det täcker potatisen.
Sätt ugnen på högsta värmen och ställ potatisgratängen hyfsat högt upp i ugnen.
Rör om ibland för att slippa få ett hårt brunt "täcke" över potatisgratängen.
Grillade revben
 
Lägg revbenen i marinad, valfritt på förmiddagen för att de ska bli riktigt marinerade.
Sätt på grillen och när kolen har en fin glöd lägg på revbenen, men var noga med att vända revbenen ofta för att de ej ska bli brända.
 
Lycka till =)

Kram från mig....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar