Potatisgratäng a la Tina
Skala och skär potatisen i skivor (för hand)
Lägg dem i en ugnsfast form.
Salta och peppra efter smak och tycke.
Grädde och om man vill lite matlagningsyoghurt som man blandar i en skål. Pressa ner 2 stora vitlöksklyftor i skålen och blanda runt.
Häll över grädden, yoghurten och vitlöken så att det täcker potatisen.
Sätt ugnen på högsta värmen och ställ potatisgratängen hyfsat högt upp i ugnen.
Rör om ibland för att slippa få ett hårt brunt "täcke" över potatisgratängen.
Grillade revben
Lägg revbenen i marinad, valfritt på förmiddagen för att de ska bli riktigt marinerade.
Sätt på grillen och när kolen har en fin glöd lägg på revbenen, men var noga med att vända revbenen ofta för att de ej ska bli brända.
Lycka till =)
Kram från mig....
Kram från mig....
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar