Morotsfrallor
Blir ca 16 st.
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
1 tsk salt
1-2 morötter (finrivna)
5 dl rågsikt
ca 7 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
sesamfrön
Skala och finriv morötterna
Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, morötter och rågsikt. Rör om. Tillsätt vetemjöl, lite i taget, och knåda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 1 timme.
Rulla ca 16 runda bullar av degen och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader
Pensla bröden med uppvispat ägg och strö över sesamfrön
Grädda brödet mitt i ugnen i 10-13 minuter. Låt dom svalna på plåten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar