tisdag 10 november 2015

Stekpannebröd

Nu har det verkligen blivit höst. Det regnar, är mulet och kanske inte jättekul väder att vara ute i. Men jag har börjat rida lite smått igen vilket innebär att jag idag höll på att pyssla i ett stall, jag red ut en sväng och faktiskt bara njöt av att få göra något av det jag tycker bra om. Det är lite terapi för mig. Men sen när man kom hem var jag lite hungrig. Hade inget bröd hemma, då barnen åt det sista till frukost. Jag orkade inte heller åka iväg och köpa jäst, så jag provade att göra stekpannebröd. Detta har jag aldrig gjort innan. Kanske inte var det godaste brödet men det var helt ok.

 
Stekpannebröd ca 4 st
 
Bröden tar ca 4 minuter att steka i stekpannan
 
2 msk rumsvarmt smör, ca 30 gram
2½ dl vetemjöl
3/4 tsk bakpulver
1 ½ krm salt
1 dl filmjöl (kan även göras med naturell yoghurt)
 
Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt sist filmjölken och blanda ihop allt till en deg.
Kavla eller platta degbullarna till rundlar, ca 3/4 cm tjocka.
Värm upp en stekpanna i gjutjärn på medlevärme. Pudra lite mjöl i stekpannan (det ska inte vara något fett i den). Vänd brödet när det fått bruna fläckar, ca 2 minuter per sida. Anpassa värmen så att brödet inte bränns.
 
Lycka till!
 
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar